Lietuvas veselības aprūpes un medicīnas tūrisma speciālistu vizīte Latvijā

10/06/2013

22. un 23. maijā Latvijā viesojās pieci Lietuvas delegācijas pārstāvji - Laimutis Paškevičius  MD, MBA, Artūras Seibutis, Vidmantas Samuitis,Ramunė Navickienė un Rasa Ambrozaitienė.

Vizīte sākās Jūrmalā, ar tikšanos Hotel Jūrmala SPA, kurā piedalījās Lietuvas viesi un Latvijas pārstāvji - Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, Veselības centra 4 medicīnas tūrisma direktore Anda Aleksandrova, Jūrmalas Domes Tūrisma informācijas centra pārstāve Anita Birze un Medicīnas tūrisma centra projektu vadītāja Zane Šteinberga. Vizītes laikā delegācija viesojās Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, kūrorta rehabilitācijas centrā „Jaunķemeri”Jūrmalas slimnīcāAmber Spa Boutique Hotel unBaltic Beach Hotel. Tādejādi viesi ieguva pilnvērtīgu priekšstatu par Jūrmalas pilsētas piedāvājumu un jaunumiem ārstniecības, kurortoloģijas, rehabilitācijas un skaistumkopšanas jomā.

Nākamajā dienā Lietuvas delegācija viesojās Rīgā, kur dienas sākumā tika organizēta tikšanās Veselības centra 4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā. Šeit lietuviešu viesi satikās ar Rīgas vadošo klīniku vadītājiem un Veselības aprūpes darba devēju asociācijas biedriem – Māri Rēvaldu, Māri Andersonu, Ivetu Ģīli, Natāliju Točiļenko, Jāni Bendiku, Ivaru Tolmani, Sandru Dimanti, Unu Brūnu, Jāni Birku, kā arī ar SIA „Veselības centrs 4” medicīnas tūrisma direktori Andu Aleksandrovu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti abām valstīm būtiski jautājumi kā, piemēram, pēdējās aktualitātes ēnu ekonomikas apkarošanā un korupcijas izskaušanā veselības aprūpes sistēmā, sadarbība medicīnas tūrisma jomā, ar mērķi kopēji attīstīt medicīnas tūrismu, piedāvājot Baltijas valstu medicīniskos pakalpojumus citās valstīs. Tika apspriesti arī jautājumi par ārstniecības riska fondiem, kādos gadījumos Ārstniecības riska fonds ir tiesīgs piedzīt pacientam izmaksāto atlīdzību no ārstniecības iestādes regresa kārtībā. ApskatotDermatoloģijas un ķirurģijas klīniku un izrunājot aktuālos jautājumus, viesi devās uz MFD Veselības centru „Iļģuciems” un Latvijas Amerikas acu centru.

Pēc klīniku apskates Lietuvas viesi devās uz Pērnavu, kur piedalījās nozīmīgā konferencē – Medicīnas tūrisma nākotne. Šajā konferencē tika runāts par Igaunijas medicīnas tūrisma attīstību, unikālajiem medicīnas produktiem un Baltijas valstu klasteru attīstību. Konferencē piedalījās  arī pārstāvji no Latvijas.

  lietuviesi2_aaf4c.jpg

 


Riga office: Str.Baznīcas 31, Rīga, Latvia. +371 202 116 11, info@baltic-care.eu